mandag 31. januar 2011

Vietnam

Ho chi minh city/Saigon:
Ankommer Ho chi minh, bra overgang fra Kambodsja, om enn litt inneffektivt...Ble møtt av en mann på gata som kunne vise oss et billig hotell. Med 18 kg. på ryggen virker dette veldig forlokkende (kanskje en smule naivt). Ankommer "hotellet" gjennom et langt, trangt og mørkt smug. Dette fine establissementet reklamerer for 7-stjerner! Wow! Resepsjonen fungerer som kjøkken, soverom, stue og kiosk for de 113-familiemedlemmene som driver stedet...Rommene var krise! Dyr hopper rundt i senger og på gulv. Det ble nok sist vasket i 1832...Etter en kafetur bestemmer vi oss for å stikke. Ikke populært! Mette, Anne og Gunvor klarer å smette ut, mens 5 damer sperrer Anita, Tone og Helene inne. Panikken for smuget inntar, og de ser seg nødt til å bla opp dollar. Da slipper de fri.

Vi fikk også med oss mafiaen som var rundt og gjorde byen utrygg. Skyting fra moped, forfølgelse av politi. Svært så spennende! Pengene i Vietnam er et lite kapittel for seg selv...Vi tok ut 4.000.000 dong, som er 1200 norske kroner. Vi hadde alle bestillt oss en frukttallerken på kafe, det tok 50 min. og febrilsk tasting på en kalkulator før servitøren klarte å regne ut hvor mye vi skulle betale...De skjønner ikke sine egne penger, forståelig nok.

                                          Anita skal betale. Kelneren kommer tilbake til bordet for femte
                                          gang. Tasting og tasting på kalkulator...

Mekong Delta:
Hvilken fred, og hvilken glede det var å stikke fra bråkete HCMC til landsbygda! Vi dro på Home stay hos en vietnamesisk familie! Det var supert!! Vi hadde stram timeplan. Skulle være der 2 dager og 1 natt. Dette gjorde vi:
26.01.2011
12.30: ankommer øya, tar ferje til familien. Spiser en strålende lunch.
13.30: Tid til egen disposisjon. Mette tråkker (ved et uhell) på en av de ørten hundene.
14.00 Anne låser seg ute av soverommet. Ingen nøkkel å oppdrive. Døra må skrus av hengslene. Stemningen faller merkbart. Mette later som hun bor i huset, og koster gulvet. Dette skjer rett ved den uheldige dørepisoden.
14.30: En times båttur rundt øya. Stemningen stiger igjen
16.00: Time to do some serious gardening! Vi planter appelsinavlinger, går i kålåkeren for å knipse bilder. Ved et uhell ødelegger vi deler av avlingen. Dette velger vi å holde for oss selv.
17.30: Cooking Class. Vi lærer å lage mat. Ruller vårruller til den store gullmedalje. Vi finner fort ut at Tone ikke har merkbart talent for dette. Vi andre derimot ruller noen meget smekre vårruller.
19.30: Middag og frukt. Nydelig! Vi går ut for å lufte oss litt, Anne tråkker på den samme hunden. (også et uhell) Stemningen faller igjen.
20.30: Ser på fireflies og hygger oss ute.
22.00: Leggetid.

27.01.2011
06.15: BRUSH YOUR TEETH! Vi skal på floating marked
07.00: Floating marked. Moro!
08.00: Nuddelsuppe til frokost! Litt heftig å starte dagen med...
08.20: Lokalt marked i byen. Der ser vi bl.a levende kyllinger, selges fra pappeske, levende ål, frosker som blir flådd levende og hopper rundt uten skinn...helt gjennomsiktige..
10.00: Sykkeltur med stopp innom mursteinsfabrikk, pagode, rismarker, vannkokkosnøttplass.
11.00: kafebesøk, videre sykling
11.45: nytt kafebesøk, venter på ferje tilbake til familien
12.00: lunch, pakke, farvel til familien. 4 timer minibusstur tilbake til HCMC

Nattbuss til Nha Trang. En grusom opplevelse! Anne lå rett ved do. Den lukta som en 5-års gammel festivaldo, ingen sov, bussen holdt på å dette fra hverandre og måtte fikses gjentatte ganger underveis, turen tok 4 timer ekstra...

Nha Trang:
Endelig litt avslappning! Vi har roa ned etter mye reising og opplevelser. 2 dager på stranda, mat, mat, mat og hygge.

1 kommentar:

  1. Å herregud, så fantastisk morsomt med rapporten fra home stay!! Fikk latterkrampe her på jobb, GIGA-typisk Mette å tråkke på den hunden for så å feie støvet inn på det dørløse soverommet - hahaha:) Og fy på seg som ødelegger kålavlingen til fattige vietnameiske bønder! Gøy med bilder - er det Gvainf UTEN tunika jeg ser på bildet?!

    SvarSlett