tirsdag 15. februar 2011

Laos

Savannaketh:
Bussturen fra hue gikk greit, grenseovergangen gikk greit. Saa begynte det...Vi ble moett paa Laos-sida av en foersteklasses skranglebuss. All bagasjen paa taket, royking i bussen, overfyllt til randen...vi endte opp paa plastkrakker i midtgangen. Det var noen svaert deilige 5 timer, kun avbrutt av pauser hvor bussen ble bombandert av selgere med kjoett, egg, ris og mais. Kjoettbitene floy rundt orene paa oss...det spredte seg en nydelig odoer av flesk, svette og sigaretter...

Var i Savannaketh i to dager foer det var ny busstur til Vientiane. Verdens koseligste hovedstad!

Vang Vien:
Ankommer Vang Vien, etter atter en busstur. Byen er superkoselig! Fin natur, rolige gater, og en rekke kafeer og barer som looper Friends til den store gullmedalje! Etter MYE reising de siste ukene er dette som aa komme til himmelen! Vi velter oss ned paa den foerste og beste kafeen, og der blir vi! Ligger i et putehav, bestiller mat, ser Friends, bestiller mat, sover, bestiller mat, slumrer, bestiller mat. Nydelig! Anne, Mette og Gunvor beveger seg minimalt. Mette har egentlig lyst paa en shorts som befinner seg i en bod over gata, det ble aldri noe. Anita, Helene og Tone er litt mer sporty enn de andre tre. For Tone finnes det alltid en ny kjole, og for Helene og Anita er det alltid et nytt marked. Vi satt alle samla og saa en friendsepisode, naturen kalte paa Gunvor. Etter 2 min. kommer hun tilbake og spoer etter Anita. "nei, Anita leter etter den markedsboden som stod her for en time siden". Hun faar gullmedalje i marked!

Tubing:
Vaar tubingopplevelse gjoer vaare foreldre stolte! Vi ankommer omraadet i 11-tiden, er innom en bar og tar med oss en flaske vann hver. Det vanlige er aa ta med seg en boette vodka, etter aa ha drukket gratis shots i 3 timer. Vi blir sett rart paa. Seiler nedover, og nyter tilvaerelsen. Deilig aa vaere paa vannet! Stopper, etter ca.20 min., paa neste bar. Tar en lunch der, og en gratis drink. Vi er jo tross alt litt ville! Paa menyen finner vi Magic mushroom, weed og opium i svaert mange varianter. Vi slapp det. Seiler videre i en time eller to, foer vi avslutter turen i en meget anstendig form. Folk detter som fluer rundt oss i fyllerusvarmesjokktilstander...dritings 19-20 aaringer som drar paa tubingferie i tre uker er ikke veldig sjarmerende..Vi gaar paa kafe og fortsatte der vi slapp i gaar. Nye 20 episoder Friends, ny mat (i mengder), og nye marked. Vi har kost oss glugg i hjel! Har lada opp til ny busstur, og ny eltefestival!

Luang Prabang:
I Luang Prabang har de et enormt nattmarked. Du kan tro noen ble glade da de saa det! Anita og Helene har vi kun sett ved sporadiske anledninger siden vi kom. De forsvant som dugg for solen, dette er deres dop!

Luang Prabang er nyhyhydelig! Hele byen er paa Unescos verdensarvliste, derav en perle av en naturopplevelse! Vi har, eksempelvis, ridd paa elefanter, padla kajakk, vaert paa trekking og bada i et fossefall! Selve byen er veldig koselig, og vi har faatt plass paa tidenes gjestehus! Vi er alle saa sagtens enige om at Laos er den beste plassen aa vaere paa! Slaar Vietnam langt ned i stoevelen!
                                          Anita og Mette leverte klaer til vask, og vips der stod den midt i gata
                                     Jeg fikk, etter en svaert vanskelig oppkjoering, endelig sertifikatet i Laos,
                                          og slo derfor til aa kjoepte en bil som matcha kjolen.
                                         Mette og Gunvor virkelig ELSKER bagel!
                             Kan jeg ha det saann paa min jobb ogsaa? En liten powernap er godt i ny og ne
                                          Skeptiske elefantridere....
                                          Tuppen og Lillemor..
                                          En heller anstrengt gjeng forann beista...
                                Jeg og Gunvor leverte litt klesvask som naa toerker paa rommet
                                          Kajakkpadling sammen med en gladgjeng!!
                                          Gunvor har faatt en akkurat passe stor redningsvest
                                          Cool!
                                          Anne har pause fra kajakken, og venter paa lunch
                                         Lunchen. Dette var faktisk, utrolig nok, kjempegodt!
                                         Gunvor og Mette i Whisky village
                                          14.februar gaar vi paa anti-valentine fest! Jippi!
                                     Stod opp klokka 5.30 for aa gi almisser til munkene...tidlig...
                                          Et par meget troette sticky-rice-donerere
                                    Plutselig kom det en uteligger og blanda seg inn i gruppa vaar

Munkene kommer for aa faa deres almisser

1 kommentar:

  1. Fantastisk!!!:):) dere skriver som dere skulle ha sagt det, sitter her og ler meg i hjel!:) gleder meg til aa hore mer! god tur til Bangkok, vi sees! stor klem til alle! klem fra Monica

    SvarSlett